een witte kerst


een witte kerst 1.0

een kerst met sneeuw

Algemene voorbeelden


De mythe van de witte kerst. Wie droomt er niet van een witte kerst? Als je kerstkaarten en televisieprogramma's bekijkt zou je gaan geloven dat Nederland eind december gewoonlijk onder de sneeuw ligt. Niets is minder waar. De afgelopen eeuw is er slechts zeven maal een witte kerst voorgekomen. Het KNMI spreekt van een witte kerst als er op beide kerstdagen sneeuw ligt.

http://www.kerstweb.cjb.net/

In Schotland sneeuwt het al drie dagen onophoudelijk. Wat begon als een mooie witte kerst draait stilaan uit op een nachtmerrie. Door de zwaarste sneeuwstormen sinds mensenheugenis, zijn de 800 kilometer wegen op de Shetland-eilanden volledig dichtgesneeuwd.

De Standaard,

Wie hunkert naar een witte kerst maar daarvoor niet op de weergoden durft te vertrouwen, kan op beide oren slapen. Liefhebbers van "echte" kunstmatige sneeuw moeten niet langer naar Hollywood om hun voorraad van het witte goedje in te slaan; zij kunnen voortaan terecht in Duitsland. Het Fraunhofer-instituut voor chemische technologie in Pfinztal ontwikkelde twee nieuwe soorten van kunstmatige sneeuw.

De Standaard,